Boeren Schat oud stuk

De Boeren Schat kaas: een schat waard om te ontdekken

De Boeren Schat kaas is het waard om ontdekt te worden en om dus ook een blog over te schrijven. Er valt namelijk nogal wat te ontdekken in deze mooie lijn van kazen.

Kleinschalige productie

Om mee te beginnen: deze serie bevat een aantal hele mooie kazen die kleinschalig worden geproduceerd. Dat betekent op een boerderij, waarvan we de naam van de boer vaak ook vermelden. Daarmee weet u waar uw kaas is gemaakt en voelt het als een ambachtelijk product. In de Boeren Schat serie bieden we kazen aan van Boer Onderwater, Van den Heuvel en Van Erk.

Rauwe of gethermiseerde melk

Of iets een Boerenkaas of een boerderijkaas mag heten, heeft te maken met iets anders: de temperatuur van de melk bij de bereiding van de kaas. Als een kaas wordt gemaakt met melk die vers uit de koe komt, dan mag die kaas Boerenkaas heten in Nederland. Als de melk eerst wordt opgewarmd tot 63 graden (gethermiseerd) dan mag de kaas die op de boerderij wordt gemaakt onder bepaalde voorwaarden boerderijkaas heten.

De Boeren Schat serie omvat beide soorten kazen, maar u kunt heel gemakkelijk zien met wat voor kaas u te maken heeft. U ziet niet alleen de naam van het soort kaas en in de meeste gevallen de naam van de boer, maar er staat ook (GT) of (RM) achter. GT staat voor Gethermiseerd en RM staat voor Rauwe Melk.

Kruidenkazen in De Boeren Schat Serie

Deze serie kazen bevat een aantal kruidenkazen die het waard zijn eens te proberen: fenegriek, mosterd, pepermix en truffel zijn beschikbaar.

Andere Boerenkazen

Als u nu denkt: geen komijn? Dat klopt, maar daar hebben we een andere serie voor: Boerenkaas van Boer Mulder. Die serie valt niet onder De Boeren Schat, maar bevat wel een heerlijke komijnekaas. Als u onze hele collectie Boerenkazen wilt zien, dan kan dat ook op één pagina. Daar ziet u dan gelijk de tuinkruiden versie van de Boerenkaas van Mulder en de rode en groene pesto kazen.

Zin om iets te bestellen?

We hopen dat u zin heeft gekregen om een van de vele lekkere kazen die hier in het zonnetje zijn gezet, te proberen. U kunt ze bestellen op de individuele productpagina’s of u kunt ons volledige selectie kazen en kaasproducten bekijken in onze Online Kaaswinkel. Hieronder ziet u een overzicht van alle kazen in De Boeren Schat serie, omdat deze serie deel is van onze relatief nieuwe collectie.

Onder Boerenkazen vallen deze De Boeren Schat producten:

De Boeren Schat Jong (Onderwater) 48+ (RM) (B)

De Boeren Schat Oud (Van den Heuvel) 48+ (RM)

De Boeren Schat Fenegriek 48+ (RM)

De Boeren Schat Mosterd 48+ (RM)

https://www.kaasdok.nl/product/de-boeren-schat-pepermix-48-rm/

En dit zijn de boerderijkazen van De Boeren Schat:

De Boeren Schat Jong Belegen (Van Erk) 50+ (GT)

De Boeren Schat Belegen (Van Erk) 50+ (GT)

De Boeren Schat Extra Belegen (Van Erk) 50+ (GT)

De Boeren Schat Truffel 50+ (GT)